top of page
Koptekst 5
20220528_221613.jpg

Marion Dietrich

huisarts 

Ik ben geboren en getogen in Hannover in het noorden van Duitsland. Na de middelbare school studeerde ik geneeskunde aan de universiteit van Witten/Herdecke in het Ruhrgebied. Hier heb ik ook mijn toekomstige man ontmoet. Na mijn studies verhuisde ik naar Brussel. Kort daarna werd mijn oudste zoon geboren.

Daarna begon ik met de opleiding algemene geneeskunde aan de KU Leuven en aan het ICHO. Als HAIO werkte ik in het St-Jozefziekenhuis in Mortsel en in een grote groepspraktijk voor "Geneeskunde voor het volk" in Deurne.

Ons gezin breidde zich verder uit met een tweede zoon en ik begon te werken als huisarts in het wijkgezondheidscentrum "Daenshuis" in Aalst.

Na enkele jaren verdiepte ik me in onderzoeksprojecten bij de huisartsenvereniging Domus Medica.

Ondertussen is ook mijn derde zoon geboren.


Van april 2011 tot december 2022 werkte ik als huisarts in groepspraktijk "Patio" in Jette.

Tussen 2018 en 2022 heb ik de 4-jarige psychotherapieopleiding "Oplossingsgerichte Cognitieve Systeemtherapie" gevolgd aan het Korzybski Instituut in Brugge.


Nu wacht mij een nieuwe uitdaging: Vanaf januari 2023 start ik een nieuwe praktijk in mijn woonplaats Wemmel.


In de loop der jaren heb ik in een groot aantal praktijken in drie verschillende provincies gewerkt. Op elk van deze plaatsen heb ik veel geleerd en waardevolle ervaring opgedaan. Hieruit haal ik veel inspiratie voor mijn nieuwe praktijk.


Mettertijd hoop ik dat de praktijk zich zal ontwikkelen tot een multidisciplinaire groepspraktijk met meerdere huisartsen en andere therapeuten uit andere disciplines in een vertrouwde, persoonlijke sfeer.

Hier wil ik, vanuit een oplossingsgerichte benadering, patiënten begeleiden als huisarts en als psychotherapeute.

Als huisarts en psychotherapeute geloof ik in het vermogen van elk van ons om zelf creatief naar oplossingen te zoeken om met de uitdagingen van het leven om te gaan. Mijn doel is het om patiënten hierin te versterken door met hen het spectrum van mogelijke oplossingen te verbreden.

bottom of page